Monday, 19 May 2014

MEALSHAKE BAHAYA UNTUK KANAK-KANAK?

Apa? Mealshakes Shaklee BAHAYA untuk kanak-kanak? Mealshakes tidak selamat untuk kanak-kanak? Sebenarnya kanak-kanak tidak memerlukan suplemen?Mealshakes tinggi gula tidak selamat untuk kanak-kanak?
Ya benar. Benar sekali itulah tuduhan-tuduhan melampau yang orang anti Shaklee sengaja timbulkan. Tambahan apabila musimnya PROMOSI MEALSHAKES BUY 6 FREE 1. 

Saya dengar dan baca tuduhan itu pada promosi Jun tahun lepas. Wah dah nak dekat setahun baru promosi balik Mealshakes ni. Sebab tu la orang selalu borong masa promosi hebat ni. Ramai juga yang join keahlian percuma masa promosi ni. Eh bukan nak cerita tu. Apa yang nak saya kongsikan. Adakah betul tuduhan yang mengatakan Mealshakes itu tidak selamat. Sebelum kita mengatakan tuduhan sedemikian atau percaya. Siasat dulu sejauh mana kebenarannya.


Ketahui Kandungan Mealshakes.
Meal Shakes Shaklee merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan.  Ia menyediakan jumlah yang seimbang bagi setiap sembilan asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.  Dan lagi, Meal Shakes Shaklee mengandungi semua asid amino asli yang terdapat di dalam protein termasuk yang asid amino perlu dan juga tidak perlu. Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral serta kalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak.
Isu yang selalu ditimbulkan adalah


1) kandungan gula di dalam Mealshake yang tinggi tidak sesuai untuk kanak-kanak. Ya memang kalau dilihat di dalam label tu kandungan gula adalah 47.1 gram. Agak besar bagi kanak-kanak. Tetapi jumlah per serving hanyalah 16.0g sahaja. Itu cara bancuhan untuk orang dewasa. Dan jika rujuk pada keperluan kanak-kanak, mereka memerlukan 12g gula sehari. Jadi nak tahu cara bancuhan dan pengambilan yang selamat untuk kanak-kanak perlulah mendapatkan nasihat dari konsultan Shaklee yang berilmu. Itulah pentingnya untuk kita beli dengan yang boleh menjawab persoalan di benak fikiran. 

2) Satu lagi isu tentang Maltodextrin.
Maltodextrin adalah karbohidrat yang diperbuat daripada pecahan kanji yang ada 
secara semulajadi dalam jagung .Kegunaan maltodextrin adalah untuk mengikat(bonding) antara vitamin dan nutrisi.Maltodextrin ini tidak sama dengan yang dalam junk food,Mealshakes Shaklee adalah dibuat secara semulajadi dari jagung. Jadi ianya selamat untuk kanak-kanak. Umur yang disyorkan adalah 1tahun keatas. Sukatan yang lebih spesifik mengikut umur akan diberi tunjuk ajar kepada anda pelanggan saya selepas pembelian.


Kelebihan Mealshakes untuk kanak-kanak


●rasa vanila yang menjadi kegemaran kanak-kanak
●sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun keatas

●Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral serta kalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak.
●Meal Shakes memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak
●Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan
●Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa
●Meningkatkan selera makan anak
●Jika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa
●Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk "tablet"
●menangani masalah sembelit pada kanak-kanak
●amat bagus untuk kanak-kanak yang obesiti
 

Faktanya produk Shaklee adalah selamat. Jika tidak selamat ianya tidak akan diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Isunya adalah pastikan cara pengambilan anda ialah selamat.
                                                  
                                        Ingin menjana pendapatan dengan hanya duduk di rumah?
      Hubungi Ain untuk:-

          FREE CONSULTATION
         AFFORDABLE PRICE and
        BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
             
         Nurul 'Ain
           Shaklee ID : 1101481
          sidmsia@gmail.com
         013-4657450 (Call, SMS, WhatsApp)

No comments:

Post a Comment