Tuesday, 20 May 2014

NUTRIFERON UNTUK KESIHATAN

Assalamualaikum semua...

Nutriferon adalah salah satu produk Shaklee juga tau!
Banyak kelebihannya...jom kita tengok..


Apa Itu NutriFeron™?

- Nutriferon adalah suplemen yang berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun tubuh @ immune booster.
- Terdiri daripada ekstrak tumbuhan semulajadi iaitu biji labu, bunga ‘japanese honey suckle’, biji ‘plantago’ dan bunga safflower.
- Menggalakkan fungsi Interferon yang menghasilkan tindak balas imun. Interferonadalah sejenis protein yang dihasilkan oleh tubuh kita untuk melawan virus, sekaligus mengelakkan virus tersebut ‘membiak’ dalam tubuh kita.

Sejarah Penciptaan NutriFeron™

Dihasilkan oleh individu yang menjumpai Interferon iaitu Dr. Yasuhiko Kojima, ahli imunologi yang terkenal di dunia yang telah berjaya menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo. Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, beliau telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi dalam badan.

Siapa Yang Perlukan NutriFeron™?

- Sangat digalakkan diambil oleh mereka yang punya masalah antibodi yang lemah, mudah jatuh sakit dan sakit yang lambat sembuh.
- Individu yang sering sakit, selsema, demam.
- Individu yang ingin mengekalkan prestasi sistem imun mereka di tahap yang maksimum
- Ibu yang menyusukan anaknya yang mana anaknya selalu demam atau demam / sakit berpanjangan.
- Individu yang mempunyai masalah imunisasi.
- Individu yang sering travel dan kerap ke luar negara.
- Individu yang sering tertekan / hidup dalam tekanan
- Individu yang terdedah dengan bahaya penyakit.
- Individu yang tak suka makan banyak vitamin antioksidan (vitamin A, C dan E) dan boleh gantikan dengan Nutriferon sepeket sehari.
- Individu yang ada mempunyai allergi dan eczema.

Bagaimana NutriFeron™ bertindak?

NutriFeron berfungsi untuk meningkatkan imuniti tubuh secara semulajadi dan ianya telah terbukti secara klinikal.

Nutriferon membantu menyeimbangkan sistem imun kita, mengubahsuai sistem endokrin agar stabil dan menyeimbangkan hormon.

Secara mudahnya, Nutriferon ni bertindak dalam 2 cara iaitu mengaktifkan sistem pertahanan tubuh dan meningkatkan imunisasi tubuh serta menggerakkan pasukan "cari & musnah" dalam sistem pertahanan tubuh kita.

Kenapa NutriFeron™ SHAKLEE?

1. Meningkatkan tahap interferon secara semulajadi 
- Saintis telah mengenalpasti interferon sebagai satu faktor penting penyumbang kepada fungsi imun yang sihat.
- Nutriferon adalah satu-satunya supplemen tambahan di US yang dihasilkan oleh immunologist yang menjumpai interferon yang meningkatkan pengeluaran interferon di dalam badan secara semulajadi.

2. Dihasilkan oleh individu yang menjumpai Interferon 
- Dr. Yasuhiko Kojima, pakar imunologi dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954, telah melakukan penyelidikan berdedikasi selama empat puluh tahun untuk mencari sebatian semulajadi yang akan memberi rangsangan kepada pengeluaran interferon.

3. Penyelidikan selama 40 tahun 
- Selepas 40 tahun melakukan ujian yang teliti dan melibatkan percubaan bertan-tan kandungan sebatian semulajadi dan herba, Dr. Kojima membangunkan campuran unik 4 elemen berkuasa sayur-sayuran yang meningkatkan pengeluaran semulajadi interferon badan.

4. Campuran interferon yang dipatenkan 
- Elemen tumbuh-tumbuhan penggalak. Nutriferon mempunyai MACH, 1 campuran interferon drpd ekstrak tumbuhan yg telah dipatenkan formula ekslusif yang mengandungi ekstrak labu, ekstrak safflower, ekstrak benih Asian Plantain dan ekstrak bunga Japanese Honeysuckl.

5. Disokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia
- 4 kajian klinikal yang dikeluarkan mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran ekstrak proprietari yang ditemui di Nutriferon.

6. Formula eksklusif dilindungi oleh 3 paten
- Nutriferon disokong oleh tiga paten dan hanya boleh didapati melalui Shakee dan Independent Distributor Shaklee sahaja. Formula yang unik dan berpaten ini hanya eksklusif di Shaklee.

7. Dibuat menepati piawaian kualiti yang terbaik 
- Supplemen tambahan yang berkesan, Nutriferon telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi, dan prestasinya.

8. Kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi (NK) 
- Menurut kajian terbaru, Nutriferon telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi (NK) iaitu menyokong lebih banyak perkembangan untuk sistem sains imunisasi ini.

9. Dokumenkan keberkesanan NutriFeron ™ 
- Sejak NutriFeron ™ dibangunkan, beberapa kajian klinikal manusia telah mendokumenkan keberkesanan makanan tambahan ini. Kajian ini, yang telah disiarkan dalam jurnal perubatan, seperti Journal Gastroenterology, Clinical Pharmacology and Therapy, dan Journal of Alternative and Complimentary Medicine,, mengetengahkan pelbagai faedah yang berkaitan dengan NutriFeron ™.

Dosage dan Cara Pengambilan

NutriFeron boleh diambil secara harian dapat meningkatkan pengeluaran interferon semulajadi tubuh badan anda yang merupakan pengaktif kritikal sistem imun.

Cadangan: 
- Untuk pemeliharaan kesihatan : 1 paket sehari ( tuang kedalam mulut terus/campur dengan minuman panas/sejuk pada bila2 masa)

- Sewaktu rawatan influenza & kanser : 1-3 peket sehari. Lebih apabila diambil bersama vitamin C

                                            Ingin menjana pendapatan dengan hanya duduk di rumah?
      Hubungi Ain untuk:-

          FREE CONSULTATION
         AFFORDABLE PRICE and
        BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!
             
         Nurul 'Ain
           Shaklee ID : 1101481
          sidmsia@gmail.com
         013-4657450 (Call, SMS, WhatsApp)

No comments:

Post a Comment