Wednesday, 19 February 2014

KEBAIKAN ZINC COMPLEX DARI SHAKLEE


- Zinc hadir di dalam sel tubuh badan sebagai sebahagian daripada tindakbalas enzim di ma ianya terliat di dalam pelbagai aktiviti biokimia. Ia perlu untuk tumbesaran dan perkembangan tubuh badan.
+ 1 tablet membekalkan 100% nilai harian bg zinc
+ dirumus dengan zinc glukonat yg mempunyai bio yg tinggi di dalam bes alfalda dan barli panggang
+ dengan rumusan sayur-sayuran

Zinc dapat meningkatkan daya ingatan dan tempoh penumpuan
- Campuran supplemen zinc ke dalam sajian mereka yang sedang menuntut di sekolah membawa kpd peningkatan daya ingatan dan tempoh penumpuan,  Berdasarkan penyelidikan awl yang dijalankan di Pusat Penyelidikan Pemakanan Manusia Grand Forks. Jabatan Pertanian Amerika  di Utara Dakota. Dalam kajian tersebut kanak-kanak yg diberi zinc sebyk 20mgdlm 5 hari seminggu selama 10 -12 minggu mempunyai daya ingatan yg lebih baik dan tempoh penumpuan yg lebih panjang berbanding dengan mereka yg tidak menerima supplemen zinc.

1. PENJAGAAN KULIT
Kajian menunjukkan zink berkesan untuk menyembuhkan jerawat. Ia adalah lebih berkuasa daripada placebo dan turut berkuasa daripada penggunaan ubat-ubatan antibiotik.

2. EKZEMA
Ekzama juga dikenali sebagai ‘dermatis atopik’ iaitu gangguan keradangan dan kulit yang kronik.
Ia berlaku akibat kekurangan zink dalam badan.
Zink memainkan peranan pening dalam penyembuhan jangkitan kronik dan membantu badan sembuh dengan sempurna.

3. JERAWAT
Zinc adalah penting dalam memadamkan jerawat daripad kulit. Ia bertindak mengawal dan menyelia jumlah testosterone di dalam badan yang memainkan peranan terbesar dalam menyebabkan jerawat.
Zink juga berkaitan dengan sintesis kolagen yang membantu dalam menormalkan jumlah minyak kulit dan mengekalkan kulit yang sihat.

4. PENYEMBUHAN LUKA
Kekurangan Zinc menyebabkan luka lambat sembuh.
Badan manusia mempunyai beberapa enzim yang bergantung pada zinc. Zinc menggalakkan sintesis kolagen yang seterusnya membantu dalam penyembuhan luka.


5. GANGGUAN PROSTAT (kelenjar dalam system repoduksi lelaki)
Zinc sangat penting dalam menangani gangguan prostat. Kekurangan Zinc menyebabkan pembesaran kelenjar prostat dan menjadikannya terdedah kepada kanser. Pengambilan Zinc amatlah perlu dalam mencegah kanser prostat.

6. MENURUNKAN BERAT BADAN
Zinc memainkan peranan utama dalam penurunan berat badan dan megawal selera makan.

7. MENGANDUNG
Zinc amat penting untuk fungsi DNA dan pembaikian DNA. Ia diperlukan untuk pertumbuhan cepat sel-sel dan membangunkan unsure-unsur utama sel semasa kehanilan.

8. PEMBIAKAN
Bagi kaum lelaki, zinc membantu dalam spermatogenesis dan pembangunan organ-organ seks. Bagi kaum wanita, ia membantu dalam fasa pembiakan, termasuk peringkat kelahiran dan penyusuan.

9. FUNGSI BIOLOGI
Zinc berperanan dalam banyak fungsi biologi seperti kawalan penyakit kencing manis, tahap strees, rintangan imun, bau dan rasa, pertubuhan fizikal, selera makan, pembiakan dan penghadaman.

10. JANGKITAN
Zinc memberikan bantuan kepada penyembuhan luka, meningkatkan imuniti dan membantu menggalakkan pertumbuhan janin. Zinc membantu dalam melindungi daripada gangguan berjangkit dan jangkitan kulat termasuk paru-paru.

11. ANTIOKSIDAN
Zinc bertindak sebagai antioksidan dan pada dasarnya terlibat dalam beberapa tindak balas biokimia yang tegas termasuk sintesis protein, fungsi enzim dan metabolisma karbohidrat.

12. ATURAN ENZIM
Zinc merupakan komponen beberapa enzim yang membantu dalam pertumbuhan sel, sintesis protein, tahap hormon, DNA, mengawal selia transkripsi gen, metabolisme tenaga dan lain-lain faedah kesihatan yang berkaitan dengan Zinc.

13. KELESUAN KRONIK
Orang yang mengalami keletihan yang kronik dicadangkan untuk mengambil minyak ikan. TETAPI dalam keadaan sekarang, meminum minyak ikan adalah sukar. Melalui Zinc Complex Shaklee, pengambilan secara tablet amat memudahkan.
Doktor dan pakar perubatan hanya menyarankan Zinc untuk mencegah keletihan kronik.


                                                                  Hubungi PN.AIN untuk :-

FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!

PN.NURUL 'AIN
Shaklee ID : 1101481
sidmsia@gmail.com

013 4657450 (SMS/WhatsApp)

No comments:

Post a Comment