Thursday, 13 February 2014

RAWAT RESDUNG DENGAN SUPLEMEN SET RESDUNG SHAKLEE

Resdung merupakan antara penyakit yang biasa di kalangan masyarakat kita. Resdung juga dikenali sebagai penyakit sinusitis. Tapi yang menjadi masalah penyakit resdung ini sering dipandang remeh oleh masyarakat malah ramai dikalangan kita yang tidak menyedari menghidap penyakit resdung. Lebih teruk membiarkan penyakit itu bersarang tanpa mencari rawatan resdung yang sepatutnya. Resdung atau Sinusitis adalah keradangan rongga udara dalam saluran hidung. Sinusitis boleh disebabkan oleh jangkitan, tetapi juga boleh disebabkan oleh alahan dan kimia atau zarah kerengsaan daripada sinus.

Tanda-Tanda Anda Penghidap Resdung:
>> Hidung tersumbat dan berbau busuk>> Gatal-gatal di kawasan muka, telinga, mata dan hidung>> Hidung kerap berair walaupun tidak selsema>> Kerap bersin terutama di waktu pagi>> Rasa berat muka atau sakit terutama di kawasan antara mata>> Sakit tekak sacara berpanjangan serta berulang>> Mengalami demam atau rasa tidak sedap badan secara berpanjangan>> Kerap sakit kepala atau migraine

Jom rawat Resdung dengan Set Resdung Shaklee

Alfalfa Sumber yang kaya dengan kandungan klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutama akibat ekzema, resdung, alergi dan gegata. Tetapi dinasihatkan agar mereka yang menghidap penyakit SLE tidak digalakkan mengambil alfalfa sebagai makanan tambahan mereka.

B-Complex  Kandungan B6 penting untuk pemuliharaan selaput lendir yang sihat dan membantu pengeluaran antibodi badan. Ia juga membantu dalam pembinaan protein dalam tubuh, serta sebagai anti stress.

Vitamin C   Sel dalam badan akan mengeluarkan sejenis bahan kimia yg dipanggil “histamine”.“Histamine” akan menyebabkan ruam, bersin, gatal, dan juga penyakit alahan yang lain. “Anti-histamine” biasanya akan digunakan sebagai rawatan asas untuk masalah ini. Vitamin C bertindak sebagai anti-histamin, tanpa kita perlu mengalami kesan sampingan dari pengambilan dadah anti-histamin. Vitamin C membantu menstabilkan pengeluaran histamin dalam tubuh badan, membantu mencegah penyempitan tiub bronkiol (salur pernafasan), meningkatkan fungsi sistem pertahanan badan (immune sistem) dan meningkatkan penyembuhan tisu badan.


                                                       Hubungi AIN :0134657450


FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!


PN.NURUL 'AIN
Shaklee ID : 1101481
emel: sidmsia@gmail.com


No comments:

Post a Comment